TeodoraSweet Admin
Numarul mesajelor : 146 Varsta : 34 Localizare : Mediash Data de inscriere : 07/12/2008
| Subiect: Aripioare cu masline si ciuperci Lun 02 Feb 2009, 02:21 | |
| Ingrediente: Pentru 4 portii 12 buc aripioare de pui 200 gr.ciuperci 200 gr.masline 150 gr. ceapa 30 gr morcov 250 gr rosii 50 gr pasta de rosii 100 gr, unt 20 gr faina 150 ml vin alb 60 ml ulei 75 gr. lamaie 2 gr piper 15 gr sare Mod de preparare: Aripioarele de pui le treci prin flacara, le curati bine , le speli cu apa calduta si le pui intr-o tigaie de dimensiune mai mare, alaturi de untul topit si 150 ml apa, la foc mic pentru a le inabusi, circa 15 minute. Cand sunt gata, scoate aripioarele pe un platou si pune peste untul din tigaie ceapa si morcovii taiate marunt. Dupa 5 minute, pune peste amestec, faina dizolvata in putina apa rece( apa calda formeaza cocoloase), pasta de rosii si inca un litru de apa fiebinte.Astfel, mai fierbi sosul inca 20 minute. A venit vremea sa adaugi peste sos, aripioarele, ciupercile bine spalate si taiate pe lungime, maslinele oparite deja, rosiile oparie, decojite si taiate in sferturi, sarea si piperul si continui fierberea 15 minute.Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si coditele de patrunjel tocate(poti toca si cateva frunze). Cartofii ii cureti de coaja, ii tai felii subtiri si ii prajesti in ulei bine incins si cu putina sare. | |
|