Ingrediente:
* 6 oua fierte tari
* 2 galbenusuri de ou
* 1 lingura mustar iute
* 100 ml ulei de floarea-soarelui
* 100g carne de pasare (sau sunca) data prin masina de tocat
* 100g ciuperci din cutie, tocate marunt
* sare
* piper negru macinat
* cateva frunze de salata verde
* masline negre curatate de samburi si taiate in jumatate, pentru ornat
* 1 gogosar taiat rondele, pentru ornat
Indicatii
Se inabusa ciupercutele in putin ulei cu apa, timp de 5 minute, amestecand ocazional.
Se curata ouale fierte, se taie in doua pe lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare, ca niste paharele.
Se scot galbenusurile si se impart in doua. O parte se trece prin sita si se amesteca cu mustar, galbenusuri crude si sare. Se adauga uleiul, turnand treptat, putin cate putin si amestecand continuu pana se obtine un sos.
Cealalta parte de galbenusuri se amesteca bine cu carnea; se adauga ciupercutele si se leaga cu 1-2 linguri din sosul preparat anterior. Se potriveste de sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu ouale. Se toarna sosul intr-o farfurie mare si adanca; peste sos se asaza ouale umplute. Se orneaza ouale cu masline si rondele de gogosari; de jur imprejur se asaza foi de salata.
Bucatarie: romaneasca
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 3-4 portii
Durata: 45 minute